tisdag 21 februari 2012

Svenska barnfamiljer flyr Möllan

MALMÖ I kölvattnet av den skenande mångkulturella brottsligheten i Malmö flyttar alltfler svenska barnfamiljer till grannkommunerna eller annorstädes i landet.

Inget ställe för svenska barnfamiljer.

Lina Skaneby och Christian Norén, boende i Södra innerstaden, berättar för Sydsvenskan att de nu letar hus i Riseberga, Videdal eller Vellinge och att alla deras vänner redan flyttat. Framför allt vill de ha en trädgård för barnen att leka i och att bo i centrum som föräldrar är inte lika viktigt längre, men de säger sig också börja känna av brottsligheten vilken nu fått dem att flytta.

På det stora hela fortsätter Malmös befolkning att växa. Antalet invånare ökade dock inte så stort som man hade trott. Inflyttningen från övriga Sverige, och den förödande invandringen, går med plus, även om skillnaden minskar. Till Danmark är det dock minus, dit flyttar fler än som kommer till Malmö. Mest ökar befolkningen i Västra hamnen, Östra Skrävlinge, Limhamns hamnområde, Bunkeflostrand och Riseberga. Flest invånare tappade Möllan.

– Det är vanligt att folk flyr när barnen ska börja skolan. De flyttar till Lund eller till andra stadsdelar, säger Anna Eklund på promenad med Alma och kompisen Jenny Nordius Stålhamre.

Kompisen känner till ett par familjer som flytt till Oxie, och själv funderar hon på Stockholm eller Göteborg. Båda kom till Malmö 2001 för att bli landskapsarkitekter. De har känt av otryggheten länge.

Ett livsfarligt land att bo i, skattebetalare flyr i tiotusentals, bor hellre i Kina. Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar