tisdag 14 februari 2012

Häktad för knivattack mot flicka Soj Van Tran

En 28-årig man Soj Van Tran häktades i dag misstänkt för knivöverfallet på en tioårig flicka i Göteborg. Mannen häktades i sin frånvaro av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Mannen, som är svensk medborgare, är anträffad utomlands och arbetet med att få honom överlämnad/utlämnad till Sverige har inletts, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Vittnen har beskrivit hur en man,Soj Van Tran, kom fram till den 10-åriga flickan utanför skolan, sa hej, och sedan överföll henne.
Mannen bor sedan några månader granne med skolan där attacken inträffade.

Åklagare Per-Håkan Larsson är inte så vidare pratglad i detta läge i utlämningsprocessen. Men han säger att mannen "anträffades utomlands av utländska myndigheter".

– Jag har skickat iväg en europeisk arresteringsorder till Interpol i Stockholm som ska lägga in den i efterlysningssystemet. Så fort det är gjort är processen i gång och då finns mannen tillgänglig för oss.

TT: I vilket land finns han?

– Det kan jag inte säga.

Hur kom ni fram till honom?

– Jag vill inte gå in på hur vi har hittat personen.

Enligt åklagaren finns den misstänkte i spaningsregistret men inte i belastningsregistret. Det innebär att han har varit misstänkt men inte dömts för något brott.

Åklagaren tror att det kan ta några veckor innan den misstänkte lämnats över till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar