tisdag 28 februari 2012

Säpo tittar på medan Al Shabaab terrortränar “svenskar”


Med anledning av att den somaliska paramilitära terrororganisationen Al Shabaab nu officiellt anslutit sig till terrornätverket al-Qaida, har svenska Säpo beslutat sig för att “titta på” ett trettiotal “svenskar” som varit i Somalia och erhållit militär terrorträning av Al-Shabaab.

På en välkänd svensk terrorwebbplats som drivs av en Al Shabaab-terrorist i Göteborg lades nyligen ut en video där al-Qaidas nye ledare (efter likvideringen av Usama Bin Ladin) Ayman al Zawahiri berättade att al-Shabaab nu formellt anslutit sig till al-Qaida för att ”stödja det heliga kriget och enigheten mot sionisterna och korsfararna”. I videon svär också al-Shabaabs ledare Sheikh Abu Zubeyr trohet till al Zawahiri. Till detta Somalia reser nu vad media kallar “svenskar” i skytteltrafik för att erhålla terroristisk fortbildning.

Det operativa ordet för Säpos verksamhet tycks vara just “tittar”. Så här snudd på skrattretande uttrycker sig exempelvis Säpos analyschef Johan Olsson om det man ägnar sig åt på hans myndighet:
– Vi tittar nu intensivt på vad som händer i Sverige. Vi tittar på de personer vi följer.
Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar