söndag 19 februari 2012

DN utser brottsling till ledamot i kulturprisjuryDagens Nyheter meddelar idag att man utser Anna Odell till ledamot i tidningens jury för att dela ut tidningens kulturpris. Anna Odell är förstås Konstfackstudenten som för ett par år sedan skämde ut sin institution och hela kultur-Sverige genom att spela psyksjuk, missbruka den svenska psykiatrivården och kalla detta för konst och examensarbete. För detta åtalades hon för falsklarm, oredligt förfarande och våldsamt motstånd.
Odell har naturligtvis inget i en kulturprisjury att göra. Hon har genom sitt agerande förverkat rätten att tas på allvar i kulturdebatten för lång tid framöver. Hon har en lång mognads-, botgörings- och rehabiliteringsprocess framför sig innan hon kan anses lämplig att släppas in i sammanhang som dessa. Ett litet ljus i mörkret är dock att vi bland juryledamöterna också hittar Bengt Ohlsson, som för någon månad sedan skrev en lika uppfriskande som uppmärksammad kulturdebattartikel där han ifrågasatte det kulturpolitiska vänsterväldet.

Vi uppmanar Dagens Nyheter att omgående utesluta Anna Odell ur kulturprisjuryn och ersätta henne med någon positiv och seriös kulturkraft i Sverige, varför inte Sverigedemokraternas kulturpolitiske talesperson, Mattias Karlsson?

Avpixlat DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar