söndag 19 februari 2012

7-åring ställde fel fråga – rasistförklarades

7-åriga Elliott Dearlove frågade en 5-åring på lekplatsen om han var brun eftersom han kom från Afrika. Detta blev alldeles för magstarkt för pojkens skola, som ringde upp hans mor och förklarade att hennes son varit inblandad i en “rasistincident”.

Hayley White blev kallad till ett möte med sonen, hans lärare och ställföreträdande chefen för Griffin Primary School i Hull. Då hon kommer till skolan och frågar sonen vad som hänt blir han upprörd och upprepar att han bara ställt en fråga, han underströk dessutom att han inte menat att den skulle vara elak.

Under mötet fick modern läsa skolans regler och speciellt deras nolltolerans mot rasism. Dessutom ville de att hon skulle skriva under ett formulär där hennes sons “rasistiska yttrande” medges, vilket sedan skulle skickas vidare till den lokala utbildningsmyndigheten för vidare utredning. Hon vägrade dock att skriva under och uppgav att hennes sons kommentar inte var rasistisk på något sätt. Hon menar att Elliott alltid är nyfiken och frågvis och gillar att ställa många frågor, vilket inte gör honom till en rasist.

Skolan hade satt igång utredningen efter att 5-åringen berättat för sin mor om Elliotts kommentar, varpå hon protesterade hos skolan. Hayley White har nu ansökt om att få Elliott förflyttad.

2010 avslöjades det att lärare stämplar tusentals barn som rasister eller homofober efter kiv på lekplatser. Drygt 20 000 elever i 11-årsåldern och nedåt registreras för så kallade hatbrott efter att exempelvis använt ordet “gaylord”.

Avpixlat Daily Mail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar