måndag 20 februari 2012

Svenska assistansbehövande betalar priset för massbedrägerierna

Efter miljardrullningen till de organiserade assistansbedrägerierna där hela invandrarsläkter levt gott på dessa bidrag i Sverige och sina gamla hemländer kommer nu baksmällan, och då är det förstås svenskar med verkliga assistansbehov som får ta smällen. I Aftonbladet igår kunde vi exempelvis läsa om svårt mentalt funktionshindrade Tobias som får hela sin assistans indragen av Försäkringskassan.

Man säger sig åberopa ett prejudicerande domslut i regeringsrätten för att dra in Tobias och andra svenskars ersättning och hjälp, vilket naturligtvis är ett svepskäl för att spara pengar. Sedan vissa invandrargrupper fick upp ögonen för att detta var ett enkelt sätt att försörja sig på i Sverige har kostnaderna för assistansbidrag exploderat, och just för att bidragen gått till dessa grupper har väldigt få ansvariga vågat ifrågasätta, kontrollera och följa upp. Det skulle ju gubevars kunna uppfattas som kränkande och som bristande tillit till vissa människor pga främlingsfientlighet.

Klämma åt svenska assistansbehövande kan man dock göra utan att riskera samma stämpel. Lite gnäll blir det förstås också när sjuka och svaga grupper bland svenskarna hamnar i kläm, som nu om fallet Tobias i Aftonbladet, men aldrig att tidningen skulle våga berätta att Tobias betalar priset för flera år av systematiskt assistansbidragsfusk bland vissa invandrargrupper och för svenska bidragsutbetalares feghet och naivitet
Läs mer här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar