onsdag 23 maj 2012

Rosengård=Apornas planet


Rosengårdsbränder och stenar – försökte ta vapnet från polis

UPPLOPPSSTÄMNING Så var det dags igen med ett nytt exotiskt inslag i Rosengård: läs den arabiska våren. Polis och brandkår fick först larm på tisdagskvällen om att både en MC och en fyrhjuling brann vid macken på Ramels väg. Samma mack som varit kärnpunkten för mängder med bränder och upploppskvällar.
Blåljusen anlände bara för att mötas av ett stenregn i vanlig ordning. Sedan backade man tillbaka till en brytpunkt i väntan på förstärkning. Totalt hade man 10 patruller på plats i området. Då kom ett nytt brandlarm.
Fotografen PPPRESS beskriver vad som hände på platsen:
Polis och räddningstjänst larmades vid 22.30-tiden till bränder på Ramels väg på Rosengård. Polisen samlade ihop ett 30-tal poliser och gav sig in mot bland annat ett brinnande sophus på Ramels väg. En polisman stannade kvar för att vakta polisbilarna medan de andra poliserna gav sig in på gårdarna. När räddningstjänsten nådde fram till sophusbranden försökte en yngling att ta tjänstevapnet från den ensamme polisen som vaktade polisbilarna. Polismannen lyckades att gripa ynglingen men en folksamling krävde att ynglingen släpptes fri. Efter några minuter fick polisen förstärkning och folksamlingen skingrades snabbt. Brandpersonalen kunde under tiden släcka sophusbranden som hotade att sprida sig till närliggande lägenheter i ett av höghusen. Värmen från branden hade spräckt flera av fastighetens fönsterrutor. Den gripne ynglingen transporterades in till polishuset för förhör och ett stort antal poliser bevakade omgivningarna runt Ramels väg.
Strax efter midnatt var det dags igen. Några gator därifrån var nu skådeplatsen för ett antal brinnande mopeder, som kunde släckas. Kravallklädd polis fanns kvar i området långt in på småtimmarna och bevakade utvecklingen. Två 24-åringar sitter anhållna misstänkta för våldsamt upplopp samt en 17-åring misstänkt för för försök till stöld av tjänstevapen.
En boende i området kontaktade Sydsvenskan under sena kvällen, där denne skriver i ett mail:
”Jag vill bara att regeringen ska reagera och göra något skit åt detta.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar