fredag 11 maj 2012

MigiLeaks: Ljugande somalier får hjälp av Migrationsdomstolen att ljuga ännu mer

De tre analfabeta somalierna Hodan Jama Boyne, Shukri Mohamud Mohamed och Ayub Mohamud Mohamed dök plötsligt upp på Migrationsverket i Sverige en dag, utan några identitetshandlingar, och med en massa lögner i bagaget. Migrationsverket avslöjade snabbt diverse uppenbara lögner om att de skulle komma ifrån en del av Somalia som ger automatisk asyl i Sverige, och beslutade sedan om utvisning. Som vi alla vet (och som framförallt alla illegala invandrare vet) finns det ju dock i Sverige ett Migrationsdomstolssystem, vars främsta avsikt är att låta politiskt tillsatta och juridiskt icke-skolade nämndemän annullera Migrationsverkets sakliga utredningar, baserat enbart på sina egna känslor och åsikter.

En av alla lögner som Hodan Jama Boyne försökte sig på med Migrationsverket var att “terrorister från Al Shabaab skulle könsstympa hennes (påstådda) dotter Shukri Mohamud Mohamed om de åkte tillbaka till Somalia”. Ett problem var bara att Migrationsverket bevisade att de inte alls kom från en del av Somalia där ens Al Shabaab existerar (bl.a. genom språktester, och genom att Hodan saknade ens den mest elementära kännedom om området hon påstod sig komma från).
Nu blev det svettigt för de politiskt tillsatta nämndemännen Jan Alvebäck, Harriet Lockner och Inger Lidberg i Migrationsdomstolen, hur skulle de nu kunna lyckas skaffa livslång försörjning på svenska skattebetalares bekostnad för denna grupp illegala somalier, som de hade gjort för så många andra dylika tidigare? Efter många skattefinansierade timmars överläggande kom de dock fram till den geniala idén att trots att de var tvungna att själva medge att somalierna inte alls kom från det område som de påstod sig komma från, och att de påstådda terroristerna från Al Shabaab inte existerar över huvud taget i det område som Hodan och övriga nu hade bevisats komma från egentligen, så trodde fortfarande nämndemännen själva att man nog ändå riskerade könsstympning där också, av några andra godtyckliga ondskefulla somalier (rasistiska åsikter, någon?).
Med det sagt åkte PUT-stämpeln snabbt fram för alla tre somalierna, trots att det enbart var en av dem som över huvud taget ens påstods riskera könsstympning, och i ett nafs var Sveriges pensioner och välfärdssystem ytterligare tre analfabeter närmare sin slutgiltiga räddning.
Utöver att de facto ha öppnat upp för alla yngre kvinnor i Somalia (och uppenbarligen alla som råkar smugglas tillsammans med dem i samma grupp) att utan vidare anledning få uppehållstillstånd i Sverige, tyckte nämndemännen heller absolut inte att det behövdes några tester för att styrka det påstådda släktskapet mellan denna grupp av oidentifierade somalier som hade bevisats ljuga om allt annat de hade sagt hittills. Som bidragande omständighet till domslutet lade de slutligen till i domen att Hodan minsann inte hade dömts för ett enda brott i Sverige under denna korta tid hon varit här, vilket vi väl då måste tolka som att det är ovanligt förekommande i sammanhanget.
Slutligen, bara för att ni alla ska få se ett praktexempel på hur illegala invandrare i Sverige har med sig mallar för exakt vilka kryphål de ska utnyttja (utöver att kasta sina identitetspapper och ljuga om allt och lite till då förstås) för att maximera chanserna att få stanna måste vi här be att få citera somaliernas yrkande till Migrationsdomstolen, vilket mer eller mindre är ett mästerverk i detta avseende. Det innehåller nämligen inga andra angivna asylskäl än just bara de tre allra flitigast utnyttjade godtyckeskryphålen i svensk asyllagstiftning, nämligen “alternativt skyddsbehövande”, “synnerligen ömmande omständigheter” och “anknytning”:
Hodan Jama Boyne yrkar att hon ska beviljas uppehålls- och arbetstillstånd. Som grunder anför hon att hon är alternativt skyddsbehövande eller att omständigheterna i målet är synnerligen ömmande. Shukri Mohamud Mohamed yrkar att hon ska beviljas uppehållstillstånd samt resedokument. Som grunder anför hon att hon är flykting eller alternativ skyddsbehövande samt att omständigheterna är synnerligen ömmande. Ayub Mohamud Mohamed yrkar att han ska beviljas uppehållstillstånd och anför som grund att han är alternativt skyddsbehövande eller att omständigheterna i målet är synnerligen ömmande. För det fall att Shukri Mohamud Mohamed beviljas uppehållstillstånd anför Hodan Jama Boyne och Ayub Mohamud Mohamed också anknytning som grund för sina ansökningar.
Läs hela storyn och domen på MigiLeaks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar