söndag 25 mars 2012

Muslimsk bön gick före åldringsvård – äldre kvinna dog efter fall


87-åriga Dorothy Griffiths, som led av Alzheimers, föll ur sängen under natten och skar sig i huvudet och skadade sig i höften. Personalen på vårdhemmet hörde en duns och rusade till hennes rum, där hon hittades på golvet. En vårdare gick då till kontoret för att få lyfthjälp av ansvarig Abdul Bhutto, som dock var upptagen med att be och sa åt dem att vänta tills han var klar. Griffiths dog senare av sina skador.

Bhutto hade ingen brådska då vårdaren rusade in för att be om hjälp med att lyfta upp 89-åringen. Hon har uppgett att det tog honom mellan fem och tio minuter att avsluta sin bön och undersöka vad som hänt. Väl i Griffiths rum ansåg han inte att ambulans behövde tillkallas och såg till att hon bara lades tillbaka i sängen.

Vårdaren oroade sig dock över att allt inte stod rätt till och tvättade av henne och vakade över henne. Vid frukosten var Griffiths oemottaglig och ambulans tillkallades. Men det var för sent. Dödsorsaken tros vara hjärnblödning och lunginflammation.

Under förhör bröt vårdaren ihop och uppgav att hon borde ha tillkallat ambulans tidigare. Bhutto själv dök aldrig upp till förhör, vilket orsakat familjen ännu mer lidande.

Griffiths 61-åriga dotter säger att man sätter sin tillit till dessa människor och frågar retoriskt om Bhutto hade fortsätta be om det börjat brinna istället.

Daily Mail

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar