tisdag 10 april 2012

Flera hundra fall av barnäktenskap i Sverige

"Afghanska Ghulam är 11 år. Hon ska gifta sig med Faiz som är 40. Ghulam ville bli lärare, men nu tvingas hon sluta skolan", skriver Svenska FN-förbundet men glömmer berätta att detta pågår också i Sverige.

Om man besöker Svenska FN-förbundet möts man just nu av en stor annons med en vädjan om hjälp med att stoppa barnäktenskap. Där kan man läsa att tusentals flickor som inte ens fyllt 12 år tvingas gifta sig varje dag i underutvecklade länder med kvinnoförtryckande pedofila kulturer. Äktenskapen fullbordas många gånger också sexuellt i denna späda ålder av de ofta 4-5 gånger äldre männen och eftersom flickornas kroppar inte är färdigutvecklade är det det inte ovanligt att flickorna dör eller får allvarliga skador när de blir gravida. Bland länder med sådan pedofilkultur nämns här bl.a Afghanistan, Etiopien och Kongo. Ingenstans nämns dock Sverige.

Men faktum är att bland allt det spännande som strömmar in över gränserna, som integrationsministern nyligen formulerade det, återfinns också sedvänjan med barnäktenskap. Unga nysvenska flickor gifts bort med äldre män i det gamla hemlandet, dit familjen rest på semester och när man åker hem lämnas flickan kvar för att leva i ett ofta slavliknande äktenskap. I likhet med det allt vanligare hedersvåld och stenhårda sociala kontroll som många andra generationens invandrarflickor lever med i Sverige idag, är barnäktenskapen något som de svenska feministerna inte gärna vill ta i.

Att uppmärksamma repressiva och pedofila strukturer i främmande kulturer på hemmaplan som en funktion av invandringen går nämligen på tvärs med den multikulturalistiska och kulturrelativistiska diskurs som är en överordnad politisk målsättning i Sverige. I en situation när Sverigedemokraterna tagit sig till riksdagen är det också mer angeläget för det övriga etablissemanget att se till att det partiet inte växer ytterligare än vad det är att ta tag i unga invandrarflickors utsatthet. Dessa flickor är ett cyniskt men högst medvetet politiskt offer, en grupp vars verklighet måste förtigas för att inte spela Sverigedemokraterna i händerna.

Även Svenska FN-förbundet rättar med profilen på sin barnäktenskapskampanj in sig i detta led. Barnäktenskap beskrivs som något som äger rum på andra sidan jorden medan det i verkligheten pågår i en svensk förort nära dig just nu. Med detta inte sagt att kampanjen inte skulle vara värd att SMS:a en slant till, men samtidigt kan man gärna SMS:a en syrlig fråga till Svenska FN-förbundet om var man sätter in en slant för att stoppa barnäktenskap bland MENA-invandrare och zigenare i Sverige.

Avpixlat

Dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar