söndag 22 april 2012

SVTs “Malmöpolisen”

SVTs nya dokumentärserie om Malmöpolisen hade premiär häromdagen. Första avsnittet handlade om SDU:s demonstration i höstas. Förutom polisen lät man olika personer komma till tals. En av dem var den här killen:


Intervjun med honom kan ses vid 10:36 på SVT Play. Amer Mohammed Ali är en kringresande stökig demonstrant och är/varit talesperson för Socialistiska Studenter i Göteborg. Även med i Rättvisepartiet Socialisterna. I intervjun beklagar han sig över att media ofta blåser upp våldsinslagen (stenar, flaskor, kraftiga smällare mm) av aggressiva och våldsamma motdemonstranter samt att det skulle gälla alla motståndare, som ju stör ut med skrik, trumpeter, nyckelknippor, tutor.

Han avslutar i stil med “om det blir våld så är det i så fall från polisens sida eller från rasister”. Vilket är och var en ren lögn. Ingen från SD, SDU eller dess sympatisörer har någonsin varit våldsamma, varken mot den skränande vänsterhopen eller mot polisen. Eller är rasister för den delen.

SVT antydde även i sin programtablå att SDU och dess sympatisörer var våldsamma: I det första avsnittet drabbar Sverigedemokratisk ungdom och motdemonstranter samman på stadens torg.

Är då Amer Mohammed Ali en fredens duva? Nja.

Han har deltagit i åtskilliga deporteringsblockader i Göteborg och vägrat lyda polisens order på plats vid skringrande. I januari 2011 greps han och drygt 70 andra misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten, med mera, när de blockerade infarten till Migrationsverket förvar i Kållered med bilar och allmänt vägrade flytta på sig när ett gäng irakier skulle avvisas. Om han sedan blev dömd för ohörsamhet mot ordningsmakten vet inte Avpixlat.

I mars 2011 greps han åter samt 12 andra och åtalades för ohörsamhet mot ordningsmakten när de försökte hindra polisen handräckning vid samma förvar i Kållered. Då gällde det avvisningen av en zigenare till Serbien. Gänget åtalades men bevisen räckte inte och de friades i augusti.

Och igår fredag kom domen i ett annat mål. Amer Mohammed Ali stod tillsammans med tre andra åtalade för våldsamt motstånd och ohörsamhet mot ordningsmakten efter en blockad i juni 2011 vid flyktingförvaret i Märsta då fler irakier skulle avvisas. Åtalet för våldsamt motstånd ogillades men han dömdes för ohörsamhet mot ordningsmakten vilket kan ge böter eller fängelse i högst sex månader. Troligen fick han böter.

Summa summarum: Han tillhör själv de som inte kan hålla sig inom lagens råmärken. Det kan SDU-folket. Amer Mohammed Ali är runt 20 år och redan varit åtalad tre gånger varav dömd en gång under ett års tid. Det säger en hel del om honom (och hans fränder), även om det inte handlade om direkta våldsbrott. Men grunden för respektlösheten, icke-moralen och våldsmentaliteten finns där. Han vägrar följa polisens order och samhällets spelregler. Vem vet, nästa gång kanske han korsar ytterligare en gräns och kastar stenar och flaskor som skadar folk eller våra folkvalda politiker.

Mer svammel i en tidigare intervju:
Fler%20engagerar%20sig%20politiskt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar