söndag 1 juli 2012

Mordförsök vid torg – stenkastning mot polis – tände eld på rånofferDET NYA SVERIGE Vid 17.45-tiden på lördagen larmades polisen till det invandrartäta Hjulsta torg i nordvästra Stockholm. En 27-årig man hade då blivit svårt knivhuggen, möjligen inne i en affär i anslutning till tunnelbanan. Mannen blödde kraftigt och fördes till Karolinska sjukhuset. Polisen hade många patruller på platsen men ingen greps för dådet, rubricerat som mordförsök.
I samband med polisens närvaro roade sig gängen med att kasta sten mot polispatullerna. En gärningsman greps för försök till misshandel.
Tände eld på rånoffer
Under tidig lördagsmorgon skedde ett annat synnerligen brutalt och hänsynslöst rånöverfall i lika invandrartäta Jordbro i Haninge kommun.
En man stod vid en busshållsplats i centrala Jordbro någon gång mellan klockan fyra och fem när två män gick till attack och misshandlade mannen. Därefter rånade de honom på hans jacka och telefon. Det räckte inte. Som en sista förnedring och ren sadism hällde de någon brännbar vätska över honom och satte sedan eld på mannen. Sedan försvann gärningsmännen.
Offret fördes till Karolinska sjukhuset med allvarliga men inte livshotande skador inkluderat brännskador. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot och dådet rubriceras som grovt rån, inte mordförsök märkligt nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar