onsdag 1 augusti 2012

Gäng gick bärsärkagång på buss


Gäng gick bärsärkagång på buss

ÖREBRO Ett gäng på 5-10 personer löpte på tisdagskvällen amok på en buss efter att ha krävts på biljetter. Skadorna beräknas uppgå till 200 000 kronor.
Det var vid kvart i tolv på kvällen som gänget steg på bussen vid Brickebacken. Till en början var allt lugnt, men plötsligt började pöbeln vandalisera bussen inför resterande skräckslagna resenärer. De roade sig bland annat med att slå ut rutorna med bussens nödhammare.
– Personerna hade inga giltiga biljetter, de sa att apparaten var trasig. Busschauffören erbjöd personera att åka med till nästa automat och lösa biljett där, men då blev de galna och började vandalisera, säger Håkan Hultberg på Nobina.
Gänget öppnade sedan en dörr och hoppade av bussen i farten. Chauffören stannade inte förrän en polispatrull mötte upp längre fram. Samtidigt inkom ett larm om en blodig person vid universitetet, där ambulanspersonal påträffade en illa skuren man. Det visade sig vara en i gänget som skadat sig då han hoppade ur bussen. 27-åringen är känd av polisen sen tidigare och var drogpåverkad. Han sövdes ned och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Den kvinnliga chauffören uppges må bra efter omständigheterna och har inga fysiska skador. Kostnaden för skadegörelsen uppskattas landa mellan 150 000 och 200 000 kronor. Vid 7-tiden i morse saknades spår efter övriga vandaler. Händelsen rubriceras som olaga hot, grov skadegörelse och försök till misshandel.
Tips till polisen kan lämnas på 114 14.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar