söndag 10 juni 2012

Kvinnligt nätverk attackerades av muslimer i Rinkeby


Kvinnligt nätverk attackerades av muslimer i Rinkeby

NYA SVERIGE Kvinnosynen är inte vad den borde hos delar av de nya svenskarna. Detta är dock ingen nyhet utan härrör från förra året. Men i skenet av UG:s reportage om sanktionerad muslimsk kvinnohandel och den generella synen på västerländska kvinnor är det all idé att reprisera händelsen från den 8 mars 2011, då organisationen Kvinnors nätverk attackerades när den höll en manifestation på Rinkeby torg. De mötes av knuffar, burop och hot.
Det var ungdomar och män från Islamska kulturcentret som gav sig på enskilda i Kvinnors nätverk. Ingen person kom till fysisk skada men manifestationen avbröts i förtid och polis kallades till platsen. Värt och notera att UG intervjuade just denna attackerande islamska  förening i samband med deras avslöjande moskéreportage i våras.
Kvinnorna berättar om händelsen:
– Vi började spela musik och höll tal. Efter en stund kom det fram flera kvinnor i slöjor och ropade att de inte tvingats till att ha slöja och strax därpå kom det fram ungdomar från islamska kulturcentret. De skrek att vi var horor och sedan började de knuffas och försökte rycka ur sladdar från högtalarna och tvinga oss att sluta filma.
Var det någon av de äldre männen från Islamska kulturcentret som försökte lugna ungdomarna?
– Nej, de gjorde ingenting. Tvärtom fick vi känslan av att de stödde ungdomarna.
Det var inte första gången som Kvinnors nätverk mötes av protester i Rinkeby. Förra året blev det också bråk, då fick de bland annat sin banderoll med texten “Ner med sharialagen” nedriven och förstörd.
– Det var tredje året i rad vi var i Rinkeby, men det här var första gången vi blev riktigt rädda, berättar Leila Qaree från Kvinnors Nätverk.
Liknade händelser har tidigare inträffat i Rosengård när ett midsommarfirande stoppades. De som låg bakom den händelsen var de ökända islamisterna från Islamiska Kulturföreningen, de som var direkt ansvariga för kravallerna december 2008 på Ramels väg (när polisen sa apejävlen). Idag kallar man sig för Salsabil, vilket fått köpa mark av Malmö kommun för att påbörja ett massivt moskécenter-bygge. Avpixlat återkommer i en separat post om Salsabil.

Källa: Avpixlat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar