fredag 15 juni 2012

Gunnar Sandelin: vet svenskarna att en kraftigt ökad invandring väntar?


Gunnar Sandelin: vet svenskarna att en kraftigt ökad invandring väntar?

MASSINVANDRINGEN I en debattartikel på Newsmill igår undrar journalisten Gunnar Sandelin om svenskarna verkligen känner till att Migrationsverket prognostiserat en kraftigt ökad invandring för de kommande åren.
Medan våra grannländer minskar sin invandring och anpassar munnen efter matsäcken har den svenska regeringen Reinfeldt deklarerat att man vill vara undantaget i Europa som går från massinvandring till megamassinvandring. Oppositionen (exklusive Sverigedemokraterna) hejar ivrigt på och de allra rödaste och grönaste bland dem vill rentav gå ännu längre än regeringen, möjligen undantaget Centerpartiet då, vars förslag på en invandrad folkökning upp till 40 miljoner invånare torde vara oslaget än så länge.
Gunnar Sandelin undrar varför media inte pratar om Migrationsverkets prognos om 174.500 asyl- och anhöriginvandrare (62 000 asylsökande och 112 500 anhöriga) för åren 2012 och 2013. Det är en relevant fråga. Har allmänheten som inte är bevandrad i att läsa statistiska rapporter inte rätt att veta? Är det inte medias ansvar att rapportera och granska?
Sandelin påtalar att övergången från ett tämligen homogent till ett mångkulturellt samhälle är den största förändringen av Sverige under vår tid. Och den utveckling han talar om är verkligen inte okontroversiell. Den äger inte rum utan att det gnisslar rejält i samhällsmaskineriet, och besluten tas i huvudsak långt ovanför huvudena på svenskarna som antingen hålls i okunnighet eller skräms till tystnad med hot om att annars få schavottera som rasister.
I stället för att granska har media ägnat sig åt att försöka undergräva Sverigedemokraternas argument med artiklar om att asyl- och anhöriginvandringen har minskat, vilket är sant endast för ett enda år utmed en i övrigt brant stigande graf och endast pga en vägledande migratiuonsdom om att anhöriga måste ha giltiga identitetshandlingar, en dom som nu annullerats genom en ny migrationsdom där det kravet tas bort.
Sandelin kritiserar också Migrationsverkets röriga, odiffernetierade och ofullständiga sätt att redovisa invandringsstatistiken. Han säger det inte rent ut men det går inte att värja sig från misstanken om att Migrationsverket medvetet velat göra det svårt för den svenska massinvandringspolitikens kritiker att få rätsida på siffrorna och använda dem som underlag för sin argumentation.
Läs Sandelins artikel HÄR.
Gunnar Sandelin har tidigare skrivit tänkvärda artiklar på temat invandring, ofta kopplat till medias (bristande) ansvar för debatten:
Sandelin är även engagerad i Svenska Tryckfrihetssällskapet för ett anständigare svenskt mediaklimat.

1 kommentar:

  1. Det är snart val. Jag är faktiskt redan trött på allt gnabb och tjöt.

    SvaraRadera