torsdag 3 januari 2013

Miggor får frågor om hur man för in sina pengar från Syrien


Miggor får frågor om hur man för in sina pengar från Syrien

ASYLELÄNDET Inbördeskriget i Syrien har medfört en massiv ström av flyktingar till Sverige. Bland dem döljer sig också många asylbedragare som nu ser chansen att förena sig med sina gamla landsmän i Södertälje genom att utnyttja det faktum att Sverige beslutat att uppehållstillstånd skall utfärdas till alla som kommer från Syrien utan utredning om asylskäl. Detta har lett till att Migrationsverkets handläggare nu får nya typer av frågor, exempelvis hur man för in sina ekonomiska tillgångar från Syrien till Sverige.
Så här säger en migga som hört av sig till asylbloggaren Merit Wager:
- Jag får frågor om hur de kan föra in sina pengar från Syrien till Sverige. Dessa frågor ställs av personer som samtidigt till Migrationsverket deklarerar att de är helt panka och måste få dagbidrag för att kunna äta!
Syrierna är heller inte nöjda med det tillfälliga uppehållstillstånd, TUT, på tre år som de nu får med automatik. Nästan alla överklagar beslutet och kräver att få permanent uppehållstillstånd, PUT, i stället. Läs mer skrämmande fakta om den senaste utvecklingen i det totala asylhaveriets Sverige HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar