torsdag 3 januari 2013

Expressen sprider desinformation om antisemitism i Sverige


Expressen sprider desinformation om antisemitism i Sverige

LEDARE I en ledare på onsdagen tar Expressen upp antisemitismen i Sverige. Eller rättare, man utger sig för att göra detta men försöker i stället gömma undan den verkliga antisemitismen och med hjälp av desinformation förmå svenskarna att rikta blicken åt fel håll.
Den klassiska högerextrema och nazistiska antisemitismen för sedan flera decennier en tynande tillvaro i Sverige. Det vet man på Expressens ledarredaktion, ändå försöker man bedrägligt framställa det som att det är denna vita etniskt svenska antisemitism som ligger bakom de trakasserier av judar som man nämner i texten. Man drar sig inte heller för att göra vandringssägen av en skröna om heilande nazister på en krog i Uppsala som Mathan Ravid nyligen fabulerade ihop i Dagens Nyheter men som han efteråt tvingats erkänna att han inte kan belägga.
I texten omnämns strategiskt Sverigedemokraternas förflutna och propagandaorganisationen Expo som idag desperat försöker motivera sin fortsatta existens genom att jaga Sverigedemokrater när man fått slut på nynazister. Att börja bevaka de verkliga antisemiterna är man dock lika ovillig till här som på Expressens ledarredaktion. Det beror på att en kampanj som berättar sanningen om den svenska antisemitismen på 2010-talet vore att spela Sverigedemokraterna i händerna. Då ljuger man hellre och låter judarna i Sverige fortsätta trakasseras.
De verkliga antisemiterna i Sverige är nämligen muslimska invandrare från Mellanöstern. Det är de som trakasserar judar i Malmö och på andra platser i Sverige där de genom ansvarslös massinvandringspolitik och havererad integrationspolitik har kunnat bosätta sig i mycket stora antal. Det är muslimska antisemiter som här i vårt land fortsätter att odla ett i Mellanöstern mer än tusenårigt kulturellt och muslimskt nedärvt judehat och som ofta också har Adolf Hitlers Mein Kampf som bredvidläsning till Koranen.
Expressen skriver också att det är närmast otänkbart att ett antijudiskt parti skulle kunna vinna plats i Sveriges riksdag och tar Sverigedemokraterna som intäkt för det påståendet som man menar tvingats byta judehat mot vad man kallar en “mer salongsfähig modefördom, nämligen islamofobi” för att vinna tillträde till Sverige högsta församling. Vad man glömmer är då att det faktiskt sitter minst ett uttalat antisemitiskt parti i Sveriges riksdag, nämligen Vänsterpartiet.
Det är inom detta parti man hittar dem som i bästa fall gjort sig till nyttiga idioter i det organiserade palestinska judehatet, i värsta fall aktivt bekänt sig till antisemitismen. Den öststatskommunism som utgör Vänsterpartiets ursprung har alltid varit starkt antisemitisk, så steget är inte så långt som man kanske kan tro för en vänsterpartist från att bara kritisera Israels utrikespolitik till att bli en tvättäkta judehatare och ta aktiv del i utomparlamentariska våldsaktioner på gator och torg mot judar. Kanske är man också ute och målar hakkors på synagogor och andra platser där judar finns. På så vis kan man ju slå det man ser som två kackerlackor i en smäll – man trycker till en jude och kastar samtidigt skulden högerut.
Och med detta får man hjälp av starkt extremvänsterinfiltrerade organisationer som Expo men även förbluffande nog av förment liberala tidningar som Expressen. Det är inget annat än en journalistisk skandal att texter av det här slaget trycks i en av Sveriges största tidningar och att det är tidningens egen ledarredaktion som hållit i pennan. Men man bör kanske inte vara förvånad. Länge har den svenska journalistkåren valt att hellre tiga och offra unga invandrarkvinnors liv än att tala klarspråk om det hedersrelaterade våldet och riskera agera vallokomotiv åt Sverigedemokraterna, så varför skulle inte också några judars liv för en politiskt korrekt journalist kunna vara helgade medel för samma ändamål?
Avpixlatredaktionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar