fredag 20 november 2009

Ensamkommande flyktingbarn

Ensamkommande flyktingbarn dömt för våldtäkt
Ett så kallat “ensamkommande flyktingbarn”, som stått åtalad för att i juli 2009 vid en campingplats i Nordmaling med våld ha tilltvingat sig samlag med en flicka, har nu dömts till sex månaders sluten ungdomsvård. Mannen dömdes även för skadegörelse och våld mot tjänsteman. Han är 18 år och har sedan tidigare fått utvisningsbeslut.

Umeå tingsrätt dömde den 28 oktober [B416-09]:
Nec Husseini, 1991-04-10 [19910970-3273] medborgare i Afghanistan, till sex månaders sluten ungdomsvård för våldtäkt, skadegörelse samt våld mot tjänsteman.

Övriga åtalspunkter som Husseini dömdes för
Nec Husseini dömdes även för skadegörelse då han den 15 oktober 2008 i Migrationsverkets lokaler vid Kylgränd i Umeå slagit sönder två fönsterrutor och kastat upp en dörr så att det uppstått skador på en gipsvägg.

Nec Husseini dömdes i samma mål för våld mot tjänsteman för att han den 16 oktober 2008 vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå när en sjukskötare skulle ingripa mot honom med anledning av att han slog på en fönsterruta, med våld förgripit sig på sjukskötaren i dennes myndighetsutövning geonom att slå honom på armen med ett bordsben. Av slaget förorsakades sjukskötaren smärta samt en sårskada.

Utöver detta dömdes Nec Husseini även för skadegörelse då han den 11 juni 2009 på Stradivariushemmet i Kusmark inom Skellefteår kommun hoppat upp eller diskmaskin, kastat en väggklocka i golvet och kastat en stol mot ett fönster och därvid förstört eller skadat föremålen, varvid skador för omkring 9.600kr uppkommit.

Nec Husseinis CV:
Husseini har vistats i Sverige i omkring två år utan föäldrar. Han har fått utvisningsbeslut. Vid en rättspsykiatrisk utredning som gjorts framgår det att han inte begått någon av de åtalade gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning i rättspsykiatrisk mening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar