onsdag 11 november 2009

Massmördaren Nidal Malik Hasan sökte kontakt med al Qaida

Massmördaren Nidal Malik Hasan sökte kontakt med al Qaida.


Den amerikanske hær og efterretningstjeneste undersøger i øjeblikket, om angrebet på militærbasen Fort Hood i Texas var et terrorangreb.

Den 39-årige major, der dræbte 13 og sårede 30 på en militærbase i Texas, havde forinden forsøgt at få kontakt til terrorgruppen Al Qaida, afslører efterretningstjenesten i USA.

Officielt vil myndighederne dog hverken bekræfte eller udelukke den mulighed, at angrebet rent faktisk var et terrorangreb.

Men det står nu klart, at den 39-årige Malik Nidal Hasan »måneder« før angrebet forsøgte at få »elektronisk kontakt med Al Qaida«.

Skulle i krig
Det bekræfter to højtstående myndighedskilder med kendskab til sagen, oplyser den anerkendte amerikanske tv-station ABC News.

Oplysningerne var kendt af efterretningstjenesten CIA før angrebet, men det er usikkert om oplysninger blev givet videre til militærpersonale på Fort Hood, hvor Malik Nidal Hasan var major og tilsyneladende stod for udsendelse til Afghanistan.

Hasan råbte – ifølge vidner – sætningen ”Alluha Akbar” før skyderiet, der dræbte 13 og sårede 30. Det er arabisk for »Gud er stor« eller »Allah er størst«.

Skrupler
Det er også kendt, at Malik Nidal Hasan offentliggjort gav udtryk for moralske skrupler med at skulle i krig i et hovedsageligt muslimsk land. Han forsøgte at komme ud af sin kontrakt med den amerikanske hær, men måtte opgive.

Malik Nidal Hasans familie har været tilknyttet en moske i Virginia, hvor også to af gerningsmændene bag terrorangrebet den 11. september 2001 mod New York og Washington DC var tilknyttet.

Imamen i moskéen, Anwar al Awlaki, var kortvarigt mistænkt i terrorsagen, men blev aldrig sigtet.

Modsætning
Imamen er siden flyttet til Yemen, hvor han mandag morgen skrev et blogindlæg på sin hjemmeside og hyldede Hasan som en helt.

»Han var en mand med en overbevisning, der ikke kunne leve med modsætning mellem af være muslim og samtidig gøre tjeneste i en hær, der er i krig mod hans eget folk,« skrev Anwar al Awlaki.

Obama til Texas
Hasans familie har afvist, at majoren var blevet radikaliseret i de senere år, men flere erkender dog også, at det er »noget tid« siden de har talt med ham.

USA’s præsident, Barack Obama, deltager tirsdag i en mindehøjtidelighed for de dræbte på militærbasen.

Skyderiet var det værste, der hidtil er set på en amerikansk militærbase.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar