måndag 31 maj 2010

Ship to Gaza är nyttiga idioter

MUF-ordföranden Niklas Wykman, tycker det är bra att Israel stoppat Ship to Gaza-skeppen.
Och kallar initiativet för ”nyttiga idioter” och ”terrorister”.
– Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig, skriver han på sin Facebook.

Enligt Niklas Wykman är Ship to Gaza en politiskt aktion som ger Hamas bra PR. Och det är bra att konvojen inte kommer fram. Enligt Wykman är det inte humanitär hjälp som är huvudsaken för Ship to Gaza – utan att få till politisk konfrontation.

– Det Ship to Gaza gör är att exploatera människorna på Gaza och ge sken av man sysslar välgörenhet, när man egentligen söker det man nu uppnått, politiskt konfrontation, säger han till SvD.

Niklas Wykman skriver bland annat på sin Facebook-sida: ”Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.”

På sin twitter skriver även MUF: ordföranden: "Ship to Gaza har inget med välgörenhet att göra. Det är en ideologisk kamp där liv är underordnat idéer. Äckligt utnyttjande av Gazaborna."

– Om man ser på vad som hände 2008 när Israel släppte igenom Ship to Gaza så blev det en PR-manifestation för Hamas. Och enligt rapporter från människorättsorganisationer så lever befolkningen i skräck terror och under hot av Hamas. Nu blir välviljan missriktat, säger Niklas Wykman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar