tisdag 9 augusti 2011

En gripen efter upplopp i Hässelby

En 20-åring är gripen för våldsamt upplopp och fyra andra förhörda för inblandning i gårdagens stenkastning och vandalisering i Hässelby gård igår kväll. De boende i området är trötta på det dåliga ryktet som Hässelby gård har fått, och det finns de som vill flytta därifrån.

Det var strax före klockan 21 i går kväll som ett 20-tal ungdomar, uteslutande invandrare gick bärsärkagång under 30 minuter i Hässelby gård. De flesta hade huvtröjor och ett par hade någon slags sjal för ansiktet, detta kanske kan tyda på att det var någotsånär planerat. De slog sönder tunnelbanekuren med en brandsläckare och kastade sten mot Systembolaget, närpolisstationen och mot poliserna som kom till platsen.
Övervakningskameror fångade vandaler
-En del är kända sedan tidigare, vi har en person gripen för våldsamt upplopp och ska prata med fyra till inom kort, säger Diana Sundin, informatör vid Västerortspolisen, till ABC.
Boende i Hässelby gård menar att området har fått dåligt rykte på grund av de senaste årens oroligheter.
"Få förstör för många"
-Det känns inte som om det är ett statusområde att bo på precis, de drar ju ner för alla andra som sköter sig, säger Kerstin Lindén, boende i Hässelby gård, till ABC.
Nur Palak som ursprungligen är från Turkiet driver en hälsokostbutik i Hässelby. Hon är uppgiven och menar att de som får betala är hon och alla andra skattebetalare. Hon är orolig över utvecklingen, och nu funderar hon på att slå igen butiken.
-Jag har jobbat här 17 år, nu vill jag flytta tillbaka, jag har tröttnat på den svenska politiken, säger Nur Palak till ABC.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar